Logo

Enorme ledengroei

Enorme ledengroei

26 april 2024

Een dag later dan normaal komt dan toch de nieuwsbrief van april bij u binnen.Mijn vakantie is daar de simpele verklaring voor. Maar ik ben er weer!

Enorme ledengroei
Ik breng u graag weer op de hoogte van alles wat er gebeurt binnen de LVV, te beginnen met de ledengroei. Eind 2023 stond het ledental nog op bijna 3900, maar sinds vandaag zijn we gegroeid naar 4955 leden. Dit is prachtig! Echter is er ook een keerzijde, want deze groei heeft enorme gevolgen voor het bureau, dat dagelijks talloze telefoontjes en e-mails ontvangt. Nu die stijgende lijn doorzet, wordt gekeken naar uitbreiding van de capaciteit.
Hoewel wij er alles aan doen om iedereen snel en goed te voorzien van informatie, vragen wij ook begrip als het misschien iets meer tijd kost om te reageren. Het is altijd verstandig om eerst te kijken of de website al antwoord op uw vragen biedt. We werken overigens aan het verbeteren van onze website, maar ook dat vergt tijd en aandacht.

Jubileumcongres
Logisch lijkt het dan ook bijna dat met dit ledenaantal het jubileumcongres op 4 juni ook echt heel goed bezocht gaat worden. Op dit moment hebben zich al meer dan 1100 deelnemers aangemeld. Daar word ik wel heel blij van. Er is nog plek voor zo’n 150 leden. Dus mocht je nog willen komen, wees er dan snel bij want een verdere uitbreiding van het aantal deelnemers is niet meer mogelijk.
Het programma staat als een huis en belooft echt een feestelijk jubileumcongres te worden, met Anita Witzier als de dagvoorzitter. Wat eerdere jaren niet lukte, is nu wel gelukt. En hoe mooi is dat? Neem nog maar eens een kijkje op de congrespagina voor het totale programma.

25 jaar LVV 
Een 25-jarig jubileum laten we natuurlijk niet alleen maar voorbij gaan met een congres van één dag. Vanaf 4 juni vieren we dit jubileum een jaar lang met u. Elke maand verrassen we onze leden met mooie, bijzondere en extra activiteiten. Ieder lid viert dus een heel jaar het LVV-jubileum mee. 25 jaar waar we heel trots op mogen zijn, want deze jaren hebben ervoor gezorgd dat we staan waar we nu staan, met visie en ontwikkeling van het vak van de vertrouwenspersoon hoog in het vaandel.

Begeleider beschuldigde 
Voor de zomervakantie komt de LVV met haar standpunt over de vertrouwenspersoon als begeleider beschuldigde. De vele vragen hierover, het gemak waarmee men denkt dit te kunnen doen, de enorme kennis waar een begeleider beschuldigde over moet beschikken, de dilemma’s waar u als vertrouwenspersoon voor komt te staan, het zijn allemaal zaken die we meenemen. Verderop in de nieuwsbrief treft u een column aan die gaat over een vertrouwenspersoon, die diverse dilemma’s tegenkomt en vastloopt.
Kortom een goed standpunt hierover gaat ons allen verder helpen en ook de organisaties die ons dit vragen.

Zoekfunctie op taal
Het valt ons op dat we steeds vaker vragen krijgen over vertrouwenspersonen die andere talen dan Nederlands spreken zoals bv Engels, Pools, Arabisch en Frans. Daarom gaan we de zoekfunctie ‘Zoek een extern vertrouwenspersoon’ op de website binnenkort uitbreiden op taal. Binnenkort ontvangt u van ons een e-mail, waarin we u vragen in uw profiel aan te geven welke talen u beheerst. Dit gaat ons helpen om de uitbreiding op taal in de zoekfunctie ook daadwerkelijk te Inge Nieuwsbrief 1kunnen realiseren.

We gaan een periode van vakanties tegemoet; als dit ook voor u geldt, heb een mooie vakantie.
En voor alle anderen een goede werkmaand gewenst.

Hartelijke groet,
Inge te Brake 
Voorzitter LVV