1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

LVV als bron voor media en gesprekspartner voor politiek

Binnen vier maanden tijd is de LVV een beroepsorganisatie geworden die veelvuldig van zich laat horen en die met enige regelmaat gebeld wordt door zowel de media als ook de politiek. Dit met als doel de rol van de vertrouwenspersoon goed uit te leggen. Maar ook om aandacht te vragen voor ons pleidooi om te komen tot wettelijke erkenning en bescherming van de vertrouwenspersoon.

Zo hebben we de afgelopen maanden meegewerkt aan een interview in het Financieel Dagblad, zijn we te horen geweest op BNR Nieuwsradio en heeft er met een HRM-blad een interview plaatsgevonden. Daarnaast lopen er op dit moment ‘samenwerkingen’ met het Algemeen Dagblad, tv-programma De Monitor (KRO-NCRV) en wordt voor Intermediair gewerkt aan een stuk over vertrouwenspersonen.

Onze Haagse connecties pakken we ook serieus op. Zo heeft er al een gesprek plaatsgevonden met een Tweede Kamerlid van GroenLinks dat zich hard gaat maken voor ons pleidooi “Wettelijke erkenning van de vertrouwenspersonen” en gaat Kamervragen stellen aan de minister. Ook staat er nog een afspraak gepland in maart met GroenLinks en worden nu afspraken gemaakt met CDA woordvoerders emancipatie en sport, de VVD en met de SP.

En tenslotte zijn we als bestuur ook in overleg met Vertrouwenspunt Sport n.a.v. het rapport van de Commissie de Vries.

Last but not least krijgen we veel reacties van leden die meedenken met het bestuur van de LVV om zo onze vereniging te positioneren als bron en als gesprekspartner. Dank hiervoor!

 

Inge Te Brake, bestuurslid communicatie en PR

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV Hoe integer zijn we op het werk?. https://t.co/AiT0pw8SK5 #FD #Arbeidsmarkt
  2. @LVV Praktische informatie voor werkgevers over het opstellen van een gedragscode: Handreiking gedragscode (on)gewenste… https://t.co/B5ETsyknY3
  3. @LVV De crisis vraag om verscherpte aandacht voor integriteit. https://t.co/J14ma9j2k2 #FD #Arbeidsmarkt