Logo

Accreditatie

LVV biedt opleiders de mogelijkheid om een Basisopleiding Vertrouwenspersoon of een Bij- en Nascholing (BNS) door LVV te laten accrediteren. Opleiders kunnen hiervoor via de website een aanvraag indienen. Na ontvangst van uw aanvraag en betaling wordt uw aanvraag doorgestuurd naar Hobéon A&C. De beoordeling van de aanvraag wordt door Hobéon A&C gedaan. Zij nemen contact met u op voor de afhandeling van uw aanvraag.

Uitslag
De uitslag van de beoordeling ontvangt u van de LVV. Bij een positieve beoordeling ontvangt u ook een certificaat.
Voor de Basisopleiding Vertrouwenspersoon geldt een termijn van 16 weken tot accreditatie en voor de Bij- en Nascholing is de termijn 6 weken.

Uw geaccrediteerde opleidingen worden vermeld op de website van Hobéon A&C en op de LVV-website wordt uw organisatie met logo vermeld met daarbij een doorklik naar een overzicht van uw geaccrediteerde opleidingen.

Tarieven (excl. 21% btw)
Opleiding Vertrouwenspersoon: € 2.195,=
Bij- en Nascholing: € 480,=

Geldigheid accreditatie
De accreditatieperiode van de Basisopleiding Vertrouwenspersoon is 4 jaar. De accreditatieperiode van de BNS is 4 jaar.

Voor alle duidelijkheid wijzen wij u erop dat de door u betaalde kosten worden gebruikt voor het administratief afhandelen en beoordelen van uw aanvraag. Dit betekent dat, als uw aanvraag wordt afgewezen, er geen restitutie van dat bedrag zal plaatsvinden. Wij raden u dan ook aan om vooraf goed te kijken naar de criteria die worden gehanteerd voor de beoordeling van het toe te kennen aantal punten. (zie hiervoor de informatie voor aanbieders/opleidingsinstituten)

Downloads:

Wijzigingen na 1 januari 2024

Door het invoeren van een landelijk examen en verplichting tot certificering veranderd er vanaf 1 januari 2024 één en ander. Zo is er een nieuwe accreditatieregeling basisopleiding vertrouwenspersonen. Meer informatie vindt u hier.