Logo

Vertrouwenspersoon

M.A.J. van de Graaf MSc (Maaike)

Bergambacht

Fijn dat u mijn profieltekst leest.
Ik ben gecertificeerd vertrouwenspersoon Ongewenst omgangsvormen en Integriteit en aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen.
Ik heb ervaring in de culturele sector, de lokale overheid, ziekenhuizen, verpleeghuizen en kerken.

In mijn werk als vertrouwenspersoon hoor ik vaak dat ik vertrouwen uitstraal, goed kan luisteren en laagdrempelig ben. Oprechte interesse in de melder is van essentieel belang.
Melders geven aan erkenning en vertrouwen te ervaren door mijn houding. Ze voelen zich eindelijk geloofd. Dat maakt dat het voor hen waard is om alles te vertellen en voor mij is de waarde dat ik duidelijk krijg in welke situatie de melder zich bevindt. De problemen worden helder.

Mijn drijfveren voor mijn functie zitten in zowel de waarde die de melder geeft aan het gesprek (erkenning en vertrouwen), als de waarde die ikzelf geef aan het gesprek (informatie over de aard over de situatie).
In mijn loopbaan heb ik meer dan 20 jaar ervaring in gesprekken over ongewenst gedrag, van verbale grensoverschrijding (o.a. pesten) en conflicten tot aanranding en verkrachting. De laatste jaren heb ik ook integriteitsschendingen in mijn werk als vertrouwenspersoon behandeld.
Ik vind het belangrijk dat medewerkers weten waarvoor zij terecht kunnen bij de vertrouwenspersoon. Daarom geef ik op de verschillende afdeling/locaties een presentatie over mijn werk als vertrouwenspersoon. Soms doe ik dit met een leidinggevende en soms doe dit alleen.
Mijn communicatieve vaardigheden uiten zich in het vlot spreken en schrijven, begrijpelijk en to the point. Ik gebruik een duidelijke structuur, die de ontvanger helpt de inhoud te begrijpen.
Managers krijgen jaarlijks een anoniem verslag waar in de organisatie schendingen van integriteit en ongewenste omgangsvormen waren, zodat zij prioriteiten kunnen stellen.

Graag ga ik met u in gesprek over de rol vertrouwenspersoon in uw organisatie. Voor mij is belangrijk bij te kunnen dragen aan een veilige werkplek en aan het welzijn van medewerkers, aan motivatie, een verhoogde arbeidsproductiviteit, een goed imago en effectieve samenwerking. Graag draag ik bij aan het voorkomen van stress, beschadiging van medewerkers, conflictescalaties en ziekteverzuim in uw organisatie.
Ik werk in Zuid-Holland en Utrecht. Andere provincies zijn bespreekbaar.
Behalve aan bovenstaand, draag ik graag bij een beter klimaat, daarom heb ik een elektrische auto. Mijn uurtarief is €115,00, inclusief reiskosten tot 20 km per dag. Reiskosten boven de 20 km zijn €0,19 per km.

Vriendelijke groet van
Maaike van de Graaf

Privé contactgegevens

Adres
2861 SX Bergambacht
Telefoon (mobiel)
0657799251

Zakelijke contactgegevens

Organisatie
EARL Advice & Projects
Adres
2861 SX Bergambacht
Telefoon (mobiel)
0657799251

Professie

Intern / Extern VP
Extern Vertrouwenspersoon
Expertise(s)
  • Overheid - Gemeente
  • Overheid - Rijksoverheid
  • Overheid - Semi-overheid
  • Zorg
  • Anders
Werkzaam in provincies
  • Gelderland
  • Noord-Brabant
  • Noord-Holland
  • Utrecht
  • Zuid-Holland
  • Zeeland
Uurtarief
€120