Logo

Vertrouwenspersoon

E.J.M. Driessen (Els)

Alphen aan den Rijn

“Bij ons komen dat soort dingen niet voor.”
Wat doet jouw organisatie met klachten over ongewenst gedrag? Want ja, ook bij jullie organisatie komt dat soms voor. Misschien heb je er al eens mee te maken gehad. Agressie en geweld, (seksuele) intimidatie, pesten en discriminatie komen veel vaker voor dan je zou denken. Ook in vrijwilligersorganisaties. Wel eens klachten gekregen over de integriteit van mensen binnen de club? Wat doe je dan? Wegkijken is geen optie. Dergelijk gedrag kan immers grote gevolgen hebben voor de persoon, de groep en de totale organisatie.

Vrijwilligersorganisaties: bereid je voor!
Morgen kan het raak zijn bij jouw club. Dan blijkt de waarde van een goede voorbereiding. Daarom zijn bedrijven, scholen en zorginstellingen wettelijk verplicht een vertrouwenspersoon te benoemen. Voor vrijwilligersorganisaties geldt die wettelijke verplichting niet. Maar dat betekent niet dat ze zich niet hoeven voorbereiden. Ook hun medewerkers en/of vrijwilligers hebben soms behoefte aan steun en advies bij ongewenste omgangsvormen of bij integriteitsvraagstukken. Een vertrouwenspersoon kan dat geven.

Voorkom grote narigheid in jouw organisatie.
Een vertrouwenspersoon kan het bestuur helpen met het opstellen van een beleid om een veilige en gezonde werksfeer te garanderen. Daarnaast geeft de vertrouwenspersoon eerste opvang bij meldingen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsproblemen. De vertrouwenspersoon ondersteunt de melder en zoekt met deze persoon naar de beste oplossing.

SESAM kan je adviseren over de inzet van een vertrouwenspersoon èn deze ook leveren.
Wil je advies over de inzet van een vertrouwenspersoon in jouw organisatie, dan kunt je contact opnemen met SESAM vertrouwenspersoon@sesamadviseur.nl

Professie

Intern / Extern VP
Extern Vertrouwenspersoon
Expertise(s)
  • Overheid - Rijksoverheid
  • Overheid - Semi-overheid
  • Anders
Werkzaam in provincies
  • Zuid-Holland
Uurtarief
€85,00 per dagdeel (excl. BTW en reiskosten)